Informatie

Flamingo

Flamingo



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Flamingo's (Latijnse Phoenicopterclassae) zijn de enige familie van vogels in de volgorde van flaminoïden met lange dunne poten en een flexibele nek, een grote naar beneden gebogen snavel, de hoornplaten van de tong en de kaken helpen het voedsel dat is verkregen uit water en slib te filteren. De achterteen op de poten is slecht ontwikkeld of helemaal niet; de voorste tenen vormen een zwemmembraan.

Het verenkleed van vogels is zacht en los, afwezig op het hoofd in het gebied van de ogen, frenum en kin. De staart is kort. Bevat zes soorten: Andes Flamingo's, Rode Flamingo's, Kleine Flamingo's, Gewone Flamingo's, Chileense Flamingo's en James Flamingo's.

De lichaamslengte van een volwassen vogel varieert van 105 (Chileense flamingo) - 110 (rode flamingo) tot 130 centimeter (roze flamingo), gewicht - 3,5 - 4,5 kilogram. Gedistribueerd in Zuidwest-Europa, Afrika, Zuidwest-Azië, Midden- en Zuid-Noord-Amerika. Scholende vogels nestelen in kolonies (soms tienduizenden individuen) aan ondiepe kusten en zoutmeren.

Alle flamingo's zijn roze. Misschien alleen in liedjes ... In feite varieert de kleur van het verenkleed van de flamingo's van wit tot rood en zelfs karmozijnrood. Ergens in het midden is er natuurlijk ook een roze tint, inherent aan de grootste soort flamingo - de roze flamingo. Flamingo wingtips zijn zwart. Mannetjes en vrouwtjes zijn hetzelfde gekleurd. De mate van helderheid van het verenkleed hangt af van de carotenoïde - een stof die met voedsel het lichaam van de vogel binnenkomt. Vogels die in gevangenschap leven, evenals jonge individuen die onvoldoende carotenoïden krijgen, hebben witte veren. Om hun kleur te behouden, krijgen flamingo's in gevangenschap niet alleen zeevruchten, maar ook wortels.

Flamingo's leven in het zuiden. In Zuidoost (Zuid-Afghanistan) en Centraal-Azië (Noordwest-India), Afrika (meren van Kenia, Zuid-Tunesië, Marokko, Noord-Mauritanië, Kaapverdië), in Zuid- (Andes-flamingo's) en Midden-Amerika (rood en Chileens flamingo). Kolonies van roze flamingo's zijn te vinden in Sardinië en Zuid-Frankrijk (natuurreservaat Camargue, aan de monding van de rivier de Rhône) en Spanje (Las Marismas).

Flamingo's leven in kolonies. Bovendien zijn ze vrij groot: in één kolonie kunnen soms wel een miljoen vogels worden geteld. Flamingo's nestelen zich aan de oevers van kleine stuwmeren, ondiepe wateren, lagunes, terwijl ze die waar geen ander levend wezen zal leven niet minachten: bijvoorbeeld in de buurt van zeer zoute of alkalische meren. Interessant is ook dat flamingo's niet alleen in de vlakten leven, maar ook hoog in de bergen - bijvoorbeeld in de Andes.

Voordat ze opstijgen, lopen flamingo's door het water. Dit is waar, meestal is de looplengte 5-6 meter en valt op ondiep water. In de lucht vliegt een flamingo in de vorm van een kruis en strekt zijn nek en benen uit.

Flamingo's staan ​​op één been, omdat ze op dit moment het andere verwarmen. Flamingo's hebben lange poten, er zijn geen veren op en de warmte van zo'n oppervlak, vooral bij winderig weer, gaat heel snel weg. Het is om warmte vast te houden dat een flamingo op één been staat, vooral omdat een dergelijke pose, vanwege de fysiologische kenmerken van de flamingo's poot, geen problemen oplevert voor de vogel.

Flamingo's voeden zich met vis. In feite voeden ze zich met ander aquatisch voedsel: algen, zaden van waterplanten, insectenlarven en kleine schaaldieren (planktonische schaaldieren), die het lichaam van de flamingo voorzien van carotenoïde. In het geval van een tekort aan voedsel in woonplaatsen, kunnen flamingo's er binnen 30-50 kilometer achteraan vliegen naar andere meren. Het proces van het eten van flamingo's ziet er best interessant uit: de vogel steekt zijn kop in het water met zijn snavel, beweegt van voet tot voet en drijft zo water met mogelijk voedsel langs zijn snavel, die het eetbare uit het oneetbare filtert. Flamingo's voeden zich op elk moment van de dag en ongeacht de weersomstandigheden.

Flamingo's bouwen nesten uit slib. Dit wordt gedaan door mannelijke flamingo's. De nesten hebben de vorm van een kegelvormige kolom met een afgeknotte bovenkant en een komvormige holle bak bovenop. In tegenstelling tot de nesten van andere vogels, zijn de nesten van flamingo's kaal - er zit geen gras of andere verwarmende vegetatie in. De grootte van het nest is van 10 tot 60 cm, de diameter aan de basis is 40-50 cm Het nest bevat meestal 1 tot 3 eieren van olijfgroene kleur. Flamingo's nesten bevinden zich naast elkaar, meestal op een afstand van 50 tot 80 cm. De toekomstige ouders zitten op het nest met hun benen naar binnen geplooid en stappen eruit, laten hun bek op de grond rusten en richten dan pas hun benen recht.

Flamingo's voeren hun kuikens met een speciale vloeistof. Een soort vogelmelk, bestaande uit speciale afscheidingen uit de klieren van het onderste deel van de slokdarm en de proventriculus, halfverteerde schaaldieren en algen. De voedingswaarde van deze vloeistof is redelijk vergelijkbaar met die van melk van zoogdieren. Kleine flamingo's voeden zich de eerste twee maanden van hun leven met vogelmelk en laten hun snavel krachtig groeien om zichzelf te voeden.

Routinematig stropen heeft geleid tot de wereldwijde afname van flamingo's. En de ruïne van de nesten van knappe mannen met roze vinnen. Een van de flamingosoorten - James 'flamingo, die in de Boliviaanse en Noord-Argentijnse Andes woonde, werd aan het begin van de vorige eeuw algemeen als uitgestorven beschouwd en werd pas in 1957 gevonden. Op dit moment staan ​​flamingo's in de Red Data Books van veel landen, waaronder het Red Data Book van de International Union for Conservation of Nature.


Bekijk de video: I made Roblox noobs think their account was being DELETED with ADMIN COMMANDS.. (Augustus 2022).