Informatie

Kangoeroe

Kangoeroe


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kangaroo (Macropodinae) is een onderfamilie van buideldieren. Gedistribueerd in Australië, op de eilanden van Nieuw-Guinea, Tasmanië, op de Bismarck-archipel. De meeste soorten zijn terrestrische vormen; leef op vlaktes begroeid met dicht hoog gras en struiken. Sommige zijn aangepast aan het klimmen in bomen, terwijl andere op rotsachtige plaatsen leven.

Twilight dieren; ze houden zich meestal in groepen, heel voorzichtig. Ze zijn herbivoor, maar sommige eten wormen en insecten. Ze broeden één keer per jaar. Zwangerschap is erg kort - 30-40 dagen. Ze baren 1-2 onderontwikkelde welpen (in een gigantische kangoeroe is de lichaamslengte van de welp ongeveer 3 cm) en ze worden 6-8 maanden in een buidel gedragen. De eerste maanden zit de welp stevig vast aan de tepel door zijn mond en wordt er regelmatig melk in zijn mond geïnjecteerd.

Het aantal kangoeroes varieert enorm. Grote soorten worden sterk uitgeroeid, enkele kleine zijn talrijk. Bij een hoge concentratie kunnen kangoeroes de weiden schaden, sommige soorten vernietigen gewassen. Visobject (waardevolle vacht en vlees worden gebruikt). Kangoeroes worden gevangen voor dierentuinen, waar ze goed broeden.

De kangoeroe werd voor het eerst beschreven door James Cook. Op dit punt is er een zeer wijdverbreide legende, volgens welke op de vraag van de onderzoeker: "Wat voor soort dier is dit?", Antwoordde de leider van de lokale stam: "Ik begrijp het niet", wat klonk als "kangoeroe" voor Cook. Er is echter nog een andere versie van de legendarische Australische trui die de naam krijgt - men gelooft dat het woord "gangurru" het dier zelf betekent in de taal van de noordoostelijke Australische aboriginals.

Er zijn veel soorten kangoeroes in de wereld. Het is gebruikelijk om ongeveer 60 soorten van deze dieren te onderscheiden. De grootste kangoeroe is rood of grijs, hij kan tot 90 kg wegen (de man is altijd groter dan de vrouw, dus het is logisch om het maximale gewicht volgens haar te bepalen), de kleinste is ongeveer 1 kg (vrouw).

Kangoeroe is het enige grote dier dat beweegt door te springen. Dit wordt ondersteund door sterke, gespierde benen met elastische achillespezen die tijdens de sprong als veren werken, en een lange, krachtige staart, aangepast om het evenwicht tijdens de sprong te behouden. De kangoeroe maakt standaard sprongen van 12 meter lang en 3 meter hoog. Door het gewicht van zijn lichaam volledig over te brengen naar zijn staart, kan de kangoeroe zijn tegenstander bevechten met behulp van zijn vrije achterpoten.

Kangoeroes leven in de Australische bush. Ze zijn ook te zien op stranden of in de bergen. Kangoeroes komen over het algemeen veel voor in het wild. Overdag ontspannen ze graag op schaduwrijke plekken en 's nachts om actief te zijn. Deze gewoonte is trouwens vaak de oorzaak van ongevallen op Australische landwegen, waar kangoeroes verblind door de felle koplampen gemakkelijk in botsing kunnen komen met een passerende auto. Een speciale soort boomkangoeroes is ook aangepast aan boomklimmen.

Kangoeroes kunnen hoge snelheden bereiken. Dus de grootste rode kangoeroes, die meestal met een snelheid van 20 km / u bewegen, kunnen zo nodig korte afstanden afleggen met een snelheid van 70 km / u.

Kangoeroes leven niet lang. Ongeveer 9-18 jaar oud, hoewel er gevallen bekend zijn waarin sommige dieren 30 jaar oud werden.

Alle kangoeroes hebben tassen. Nee, alleen vrouwen hebben tassen. Mannelijke kangoeroes hebben geen buidel.

Kangoeroes kunnen alleen vooruit gaan. Een grote staart en een ongewone vorm van de achterpoten voorkomen dat ze naar achteren bewegen.

Kangoeroes leven in kuddes. Dan kun je een kleine groep van een mannetje en meerdere vrouwtjes bellen.

Kangaroo is een herbivoor dier. Ze voeden zich voornamelijk met bladeren, gras en jonge wortels, die ze opgraven met hun voorste, handachtige poten. Muskusratkangoeroes eten ook insecten en wormen.

Kangoeroes zijn erg verlegen. Ze proberen de persoon zelf niet te benaderen en hem niet dichtbij hen te laten komen. Minder verlegen kunnen dieren worden genoemd die door toeristen worden gevoerd, en de meest vriendelijke op deze lijst zullen individuen zijn die in speciale natuurreservaten leven.

Vrouwelijke kangoeroes zijn constant zwanger. De zwangerschap van een kangoeroe zelf duurt ongeveer een maand, waarna de kangoeroe nog ongeveer 9 maanden in de zak zit en af ​​en toe uitstapt.

Kangoeroes bevallen enkele weken na de conceptie. De vrouwelijke kangoeroe doet dit zittend en steekt haar staart tussen haar benen. De welp wordt heel klein geboren (niet meer dan 25 gram) en krijgt meer kracht in het zakje van de moeder, waar hij direct na de geboorte kruipt. Daar vindt hij buitengewoon voedzaam en, wat erg belangrijk is voor zijn nog niet gevormde immuunsysteem, antibacteriële melk.

Vrouwelijke kangoeroes kunnen twee soorten melk produceren. Dit gebeurt omdat er twee baby's in de kangoeroezak kunnen zitten: één is een pasgeborene, de tweede is bijna een volwassene.

Een kangoeroe die uit de zak is gekropen, kan doodgaan. Dit geldt in feite alleen voor de kleinste, nog niet gevormde kangoeroes, die niet buiten de beschermende en voedzame omgeving van het moederlichaam kunnen leven. Kangoeroes van meerdere maanden kunnen de spaarzak voor een korte tijd achterlaten.

Kangoeroes overwinteren niet. Het is waar.

Kangoeroe-vlees kan worden gegeten. Er wordt aangenomen dat kangoeroes de afgelopen 60 duizend jaar de belangrijkste vleesbron zijn geweest voor de Aboriginals in Australië. Momenteel suggereren een aantal Australische wetenschappers, verwijzend naar de kleine hoeveelheid schadelijke gassen die tijdens het leven door kangoeroes worden uitgestoten, om ze in de voedselketen te vervangen door alle bekende, maar uiterst schadelijke koeien en schapen. In feite gaat de kangoeroe-vleesindustrie in de moderne geschiedenis terug tot 1994, toen actieve aanvoer van kangoeroe-vlees vanuit Australië naar de Europese markt ging.

Kangoeroes zijn gevaarlijk voor mensen. Kortom, kangoeroes zijn nogal verlegen en ze proberen een persoon niet te benaderen, zelfs niet op korte afstand, maar enkele jaren geleden waren er gevallen waarin brute kangoeroes honden verdronken en mensen aanvielen, voornamelijk vrouwen. De meest voorkomende oorzaak van woede bij dieren is veel voorkomende honger in de dorre streken van Australië.


Bekijk de video: Springende kangoeroe (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Bakora

    Hartelijk dank voor de informatie, nu weet ik het.

  2. Tamuro

    What are the correct words ... Super, great sentence

  3. Shakami

    the very valuable piece

  4. Nerg

    Het is jammer, dat ik nu niet kan uiten - er is geen vrije tijd. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening over deze vraag geven.

  5. Tyrese

    Volgens mij geef je de fout toe.

  6. Qutaybah

    Ja inderdaad. Al het bovenstaande is waar. Laten we dit probleem bespreken.



Schrijf een bericht